+32 475/49.18.52 frankgruwez@hotmail.com

Goedkoop parkeren vanaf Brussels Airport

 

Vanaf de nationale luchthaven van België vertrekken jaarlijks 25 miljoen passagiers naar ruim 170 bestemmingen wereldwijd. Vliegmaatschappij Brussels Airlines is gevestigd op het grootste vliegveld van België.

Bereikbaarheid

Per auto is het vliegveld goed te bereiken via de A201. Tevens kunt u met het openbaar vervoer in de vorm van bus of trein de luchthaven goed bereiken. Ook wordt er gewerkt aan een luchthaventram die het in de toekomst mogelijk maakt om de luchthaven eenvoudig te bereiken.

Parkeren op de luchthaven zelf

Op de luchthaven zelf kunt u gebruik maken van verschillende parkeerterreinen. De meeste parkeerterreinen zijn op loopafstand en er is ook een Budgetparking op afstand van de terminal gelegen. Hier kunt u gebruikmaken van een gratis shuttle die u naar de terminal brengt en weer ophaalt bij terugkomst van uw reis.

Parkeren bij een alternatieve parking

U kunt uw auto ook parkeren bij een parking in de buurt van luchthaven Zaventem. Deze parkings zijn vaak voordeliger en werken met een gratis shuttle service. Ook wordt door verschillende parkeeraanbieders valet parking aangeboden. In dat geval rijdt u rechtstreeks naar de luchthaven met uw eigen auto. Bij de terminal van het vliegveld zal een medewerker van het parkeerbedrijf u opwachten. Na een korte check gedaan te hebben van uw auto draagt u uw sleutels over aan deze medewerker. U checkt vervolgens in en uw auto wordt naar het parkeerterrein van de parkeeraanbieder gereden. Bij terugkomst staat uw auto weer klaar en kunt u snel uw weg vervolgen.

Parkeeropties vergelijken

U kunt dus kiezen om uw auto op de luchthaven zelf te parkeren op bij een parking in de buurt van het vliegveld. Vergelijkingswebsite Parkingbijzaventem.be zet voor u alle parkeeropties op een rijtje. U kunt de verschillende parkings vergelijken op prijs, afstand tot de luchthaven en op waardering van klanten.