+32 475/49.18.52 frankgruwez@hotmail.com

Vakantie Frankrijk: 3 prachtige wandelroutes

Ben je op zoek naar de ultieme vakantie  waarbij je kunt genieten van de prachtige natuur en tegelijkertijd actief bezig kunt zijn? Waarom zou je dan geen vakantiehuis huren in Frankrijk en een aantal wandelroutes belopen die het land te bieden heeft? Frankrijk staat bekend om zijn diverse landschappen, variërend van kustlijnen tot heuvels en weelderige bossen. Je moet alleen een vakantiehuis huren en wandelkaarten bestellen zodat je voorbereid op pad kunt gaan. Laten we eens kijken naar een aantal populaire routes.

GR20, Corsica

De GR20 is een uitdagende wandelroute die door het prachtige Corsicaanse landschap slingert. Het pad strekt zich uit over 180 kilometer en biedt adembenemende uitzichten op bergtoppen, kristalheldere meren en weelderige bossen. Deze route is geschikt voor ervaren wandelaars die op zoek zijn naar een avontuurlijke uitdaging. Haal een wandelkaart bij Bibliotrek om er zeker van te zijn dat je niet verdwaald.

Mont Blanc Tour

Voor liefhebbers van alpiene landschappen is de Mont Blanc Tour een absolute aanrader. Deze route neemt je mee rondom de hoogste berg van West-Europa en biedt spectaculaire vergezichten op besneeuwde bergtoppen, gletsjers en pittoreske bergdorpjes. Het is een uitdagende tocht, maar de beloningen zijn het zeker waard.

Calanques, Provence

De Calanques zijn een reeks van indrukwekkende inhammen en baaien langs de kust van de Middellandse Zee. Het is een paradijs voor wandelaars die willen genieten van turquoise wateren en ruige kliffen. Er zijn verschillende wandelpaden die je langs adembenemende uitzichtpunten leiden, en je kunt zelfs een verfrissende duik nemen in het heldere water.

Tips voor een geslaagde wandelervaring

Om optimaal van je wandelervaringen te genieten, moet je enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen nemen. Trek stevige wandelschoenen aan en kleed je in comfortabele en beschermende kleding, zodat je vrij kunt bewegen zonder je zorgen te maken over blaren of ongemak. Neem natuurlijk voldoende water en snacks mee om energiek te blijven. En ja, je camera! Je wilt immers die prachtige landschappen vastleggen. Maar wees slim en wees op de hoogte van de weersomstandigheden voordat je vertrekt. Pas je plannen aan als dat nodig is, om onaangename verrassingen te voorkomen. En het allerbelangrijkste, respecteer de natuur om je heen. Volg de gemarkeerde paden en bescherm zo de delicate flora en fauna die je tegenkomt. Laat de natuur onaangetast en mooi achter, zodat anderen er ook van kunnen genieten. Veel plezier!